Go Sports | Sport, spel en spektakel in Stadskanaal

STADSKANAAL

Vrijdag 15 juni wordt voor de elfde keer Go Sports gehouden in het centrum van Stadskanaal.

Het is een evenement speciaal voor kinderen in de hoogste klassen van de basisschool (groep 7 en 8) en de beginklassen van het voortgezet onderwijs (klas 1 en 2). Ze kunnen met ruim 70 verschillende sport-, spel- en kunstactiviteiten kennismaken.

Om 10.00 uur is de officiële aftrap van Go Sports op het Raadhuisplein. Het belooft een groot spektakel te worden waar alle leerlingen, verenigingen en ook defensie bij aanwezig is. Het is tevens de opening van Verrassend Stadskanaal, het driedaagse evenement waar Go Sports onderdeel van uitmaakt.

Groep 8 van CBS De Maasborg uit Stadskanaal is al druk bezig met de voorbereidingen voor het evenement. "De leerlingen hebben in de klas een vlag gemaakt voor de openingsceremonie van Go Sports", zegt leerkracht Jochem van de Woude. "We hebben een ontwerpwedstrijd georganiseerd en het ontwerp van Sharinda was het beste! Haar vlag hebben we uiteindelijk ingezonden." Ook Miren, Silke en Richelle uit de tweede klas havo van het Ubbo Emmius in Onstwedde hebben met veel plezier aan een eigen vlag gewerkt. Wat er precies met de vlaggen van alle scholen gaat gebeuren, is nog onduidelijk.

Na het startsein om 10.00 uur, verspreiden de kinderen zich over vijf pleinen. Daar zijn de meest uiteenlopende activiteiten. Zo staat onder meer op het Raadhuisplein een circus en een klimtoren en op het grote podium zijn diverse optredens te zien. Aan de Hoofdstraat/Europalaan is traditiegetrouw de shuttlerun te vinden, maar ook zijn er demo’s van onder meer de brandweer en jeugdpolitie. Bij sporthal de Spont en omgeving is ook van alles te zien en te beleven, zoals het rokkenvoetbal en Bossaball. En het Generaal Maczekplein is dit jaar omgetoverd tot een plein voor waaghalzen. Zo is defensie daar te vinden met hun roadshow, maar ook staat de grootste opblaasbare stormbaan van Nederland er: de Adventure Track XXL van maar liefst 70 meter!

Jeremy en Micha, uit dezelfde klas als Sharinda, hebben vorig jaar ook deelgenomen aan Go Sports. "Je kon toen in zo’n hamsterbal over het water lopen. Dat was echt supertof", aldus Micha. De waterballen zijn opnieuw een onderdeel op het kanaal aan de Hoofdstraat. Veel attracties blijven overigens ook de zaterdag staan, tijdens Verrassend Stadskanaal.

Dit jaar is het Theater Geert Teis opgenomen als het vijfde plein van Go Sports. Speciaal voor de jongeren heeft het theater een eigen productie gemaakt. Waar het over gaat, dat wordt nog niet verklapt. Maar het wordt gegarandeerd een sensationele voorstelling!

Sjoukje Tolsma is docent op het Ubbo Emmius in Onstwedde: "De toevoeging van cultuur aan Go Sports vind ik echt een meerwaarde! Zo kunnen leerlingen niet alleen op een laagdrempelig manier kennismaken met de sport, maar ook met de kunst en cultuur wereld. Ik ben erg nieuwsgierig naar wat er gaat gebeuren."

Ook de diverse (sport)verenigingen uit de regio pakken uit tijdens Go Sports met uitdagende clinics en interessante demo’s. Het is voor hen dé ideale gelegenheid om in contact te komen met de jeugd en hen te enthousiasmeren voor een bepaalde sport. Zo zijn onder meer de voetbalverenigingen vertegenwoordigd, maar ook hockey, volleybal, basketbal, badminton, judo.

Go Sports 2018 is op vrijdag 15 juni, van 10.00 tot 14.30 uur, op het Raadhuisplein, in Theater Geert Teis, aan de Hoofdstraat en Europalaan, in en rondom de Spont en de Kwinne en op het Generaal Maczekplein.