Bijna 1,5 ton bij elkaar gefietst voor onderwijs in ontwikkelingslanden

Beilen

The Ride on Education vertrok op zaterdag 21 juli met 28 fietsers vanuit Beilen naar Trier. Een jaarlijks terugkerende sponsorfietstocht van een week, van ruim 600 kilometer. Zaterdag 28 juli werd de eindbestemming in Trier veilig en wel bereikt, na een week in grote hitte en met onverwacht steile hellingen in de Eifel.

Vóór Mieke Damsma, de burgemeester van de gemeente Midden-Drenthe, het startsein gaf, heeft ze fietster Marijke Zaalberg in de raadzaal de versierselen als Lid in de Orde van Oranje Nassau opgespeld. Marijke is één van de fietsers die met alle edities meefietste voor haar eigen stichting 'Naar School in Haïti', die ze 20 jaar geleden oprichtte en tot groot succes bracht: van een privéschooltje in haar
huis in Haïti naar een school waar nu 800 à 1.000 leerlingen dagelijks les en te eten krijgen.

Sponsorgeld

Voor de fietsers van start gingen, was er al 19.000 euro aan sponsorgeld binnen. De precieze eindstand moet nog berekend worden, maar er is in ieder geval al bijna 21.000 euro bij elkaar gefietst voor diverse onderwijsprojecten in ontwikkelingslanden.

Dit brengt het totaal van zes jaar fietsen nu op 143.000 euro; geld dat er anders niet was gekomen voor het mooie doel van The Ride on Education: stimuleren van goed onderwijs in ontwikkelingslanden. 

Meefietsen

Meefietsen? Houd dan www.therideoneducation.nl in de gaten.


Auteur

arjan.brondijk