Mobiel Skillslab in oude Marechausseekazerne geopend

VEENHUIZEN

Burgemeester Klaas Smid heeft woensdag de openingshandeling verricht voor het kantoor van Mobiel Skillslab in Veenhuizen aan de Hospitaallaan 1, de voormalige Marechausseekazerne.

Met dit bedrijf wil eigenaar en verpleegkunde-docent Jurrina Benjamins uit Assen de zorg beter en veiliger maken. Ze verzorgt praktijkcursussen verpleegtechnische vaardigheden. De cursussen zijn bedoeld voor verzorgende (IG) en verpleegkundigen werkzaam in zorginstellingen, thuiszorgorganisaties of bij ander zorg gerelateerde organisaties. Deze verpleegtechnische vaardigheden moeten verplicht één keer in de drie jaar worden bijgeschoold. In de toekomst worden de cursussen mogelijk ook voor mantelzorgers ontwikkeld, in een aangepaste vorm. Cursussen worden met regelmaat en zorg bijgesteld, zodat ze altijd passen bij de nieuwste richtlijnen, inzichten en materialen. Mobiel Skillslab uit Veenhuizen geeft in heel Nederland cursussen verpleegtechnische vaardigheden op locatie of in de buurt. Burgemeester Smid van de gemeente Noordenveld is blij dat er weer een ondernemer is opgestaan in Veenhuizen. “Het geeft aan dat er nog steeds volop perspectieven voor Veenhuizen zijn. Ik vind dit een mooi voorbeeld van een ondernemer die wat verder vooruit denkt dan vandaag.”

Auteur

ggeersing