Victorian Christmas Fayre bij De Oranjerie Zeijen

ZEIJEN

Op de overdekte Victorian Christmas Fayre is 9 en 10 december de sfeer van weleer te proeven en te voelen.

Dat alles met brocante, antiek, kransen, kerststukken, verse mistletoe, oude kerstdecoraties, christmas pudding, kazen, jams en chutneys, pomanders , schapenvachten , wol- en viltproducten, gebreide kleding, beschilderde kerstpresentjes, wijnen en likeuren, gebak en broden, serviezen, sieraden, buitenkachels, vintage stoffen, meubelstoffering, hoeden, plaids, delicatessen, vogeltaarten, ambachtelijke zalmrokerij. Te veel om allemaal op te noemen. Het decor: duizenden lichtjes, kerstbomen, de geur van kaneel, kruidnagel en anijs. Brandende vuurkorven, waarbij je je heerlijk kunt warmen en gepofte kastanjes, wafels en heerlijke soep kunt eten. Tijdens dit weekend zullen drie koren en een orkest met alleen koperblazers Christmas Carols ten gehore brengen. Een verhalenverteller vertelt korte kerstverhalen voor jong en oud bij de open haard. Misschien komen bezoekers ook kinderen met de zwavelstokjes tegen en zeker nog meer gespuis. Demonstraties van oude sokken breimachine, steam popmachine, kerstbloemwerk en we laten zien hoe de Christmas Pudding en Plumpudding (poffert) worden gemaakt. Vooral zaterdagavond zal het prachtig verlicht zijn. Het belooft een sfeervol weekend te worden in de oude Engelse sfeer. Maak kans op twee vrijkaarten! In totaal worden twintig kaarten onder inzenders verloot. Belangstelling? Stuur een email naar dennis.weis@ndcmediagroep.nl. Openingstijden: zaterdag 9 december 11.00 tot 20.30 uur, zondag 10 december 11.00 – 17.00 uur Entree euro 4,50 p.p. kinderen tot 12 jaar zijn onze gast mits onder begeleiding. Noorderstraat 1 Zeijen, www.de-oranjerie.nl.

Auteur

Albert-Jan Garama