Organist Sander van den Houten in koepelkerk Veenhuizen

VEENHUIZEN

De Culturele Raad Norg houdt maandag 14 augustus, aanvang 20:00 uur, een orgelconcert in de koepelkerk te Veenhuizen met Sander van den Houten.

Sander van den Houten (1987) is zowel hoofdorganist van de Burgwalkerk als van de Broederkerk te Kampen. Tevens is hij tweede organist van de Bovenkerk aldaar. Op zijn achtste jaar begon hij met piano- en orgelstudie bij Paul Kieviet in Middelharnis (Z-H). Hij deed mee aan concoursen en won prijzen op het jeugdsolistenconcours in Melissant (3e prijs), het ensembleconcours in Oude Tonge (2e prijs) en het Buxtehudeconcours te Zierikzee (1e prijs). Zijn vakopleiding tot organist ontving hij aan het Rotterdams conservatorium bij Bas de Vroome (literatuur)en Aart Bergwerff (improvisatie) en behaalde daar zijn bachelor diploma. In 2013 slaagde hij cum laude voor zijn masterdiploma orgel aan het ArtEZ-conservatorium van Zwolle bij Theo Jellema. Zijn werk als koorbegeleider bracht hem o.a. naar Tsjechië, Frankrijk, Duitsland, Denemarken en Oostenrijk. Tevens maakte hij in 2013 een concertreis naar Rusland waar hij in Kostroma een aantal orgelconcerten verzorgde. Ook is hij vaste begeleider van o.a. het Bovenkerk Kamerkoor en van het Kampen Boys Choir. Toegangskaarten zijn in voorverkoop te verkrijgen bij Boekhandel Daan Nijman te Roden,via tickets.daannijman.nl en bij Wereldwinkel Leek en Norg (maandag-vrijdag 14.00-17.00 uur). Zie ook www.cultureleraadnorg.nl

Auteur

ggeersing