Eerste Psycholance in Drenthe gaat rijden

REGIO UMCG

Ambulancezorg presenteert de Psycholance voor de provincie Drenthe. Vanaf 14 augustus gaat de Psycholance daadwerkelijk rijden met een GGZ verpleegkundige en een ambulancechauffeur.

De Psycholance is een vervoersmiddel speciaal voor personen met verward gedrag. Zij verdienen een, op hun problematiek toegesneden, behandeling. Met de komst van de Psycholance kan de GGZ verpleegkundige de patiënt ter plekke triëren om zo het directe vervolg te bepalen. Dat is het unieke aan de Psycholance. Maandag 14 augustus om 12.00 uur wordt de Psycholance gepresenteerd en vanaf 15.00 uur gaat hij officieel de weg op. De komst van de Psycholance is mogelijk gemaakt door middel van een nauwe samenwerking met diverse partijen zoals, UMCG Ambulancezorg, GGZ Drenthe, gemeente Assen, politie en de Meldkamer. Ook andere ketenpartners zijn betrokken zoals de GGD en verslavingszorg etc.

Auteur

ggeersing