Galerie Zunneschien in teken van paupers

VEENHUIZEN

Zunneschien, gelegen aan de Hospitaallaan 2 in Veenhuizen, is dagelijks geopend van 12.00 tot 18.00 uur en dat tot en met september. 

Anja Schuring uit Assen geeft op de zaterdag en zondag tijdens de Pauperparadijsvoorstellingen rondleidingen op de begraafplaats in Veenhuizen. Dat om 11.00, 12.00, 13.00, 14.00 en 15.00 uur. Informatie bij Tiny Veenstra van de theetuin. Verder heeft Wil Schoon uit Assen paupermaskers gemaakt van keramiek. De expositie in de maand augustus is in handen van Roelie Ruiter. Zij schildert met acryl in felle kleuren. "Gewoon die dingen die mijn aandacht vergen. Ik schilder graag. Vroeger vooral met olieverf, nu dan met acryl. Ik schilder met veel plezier. Dat kun je ook wel thuis zien. Het huis hangt vol en de zolder puilt uit."De fietstochten, onder begeleiding van gids Evert Bruining, gaan van start op de dinsdagen 8 en 25 augustus en 5 en 19 september. Opgave is hiervoor ook mogelijk per groep op elke willekeurige dag. Vertrektijd om 13.30 uur en terug om 17.00 uur. Vanuit Zunneschien is het mogelijk om cultuurwandelingen, wandelexcursies met gids Rien Pheiffer en fietstochten te maken langs historische panden en het Fochteloërveen. Informatie bij Tiny Veenstra 0592 388 419 of zie www.zunneschien.nl Verder zijn in Zunneschien werken te bewonderen van 150 hobbyisten uit de wijde omgeving. Al hun werken zijn te vinden in de inbreng-galerie.

Auteur

ggeersing