Orgelconcert Sietze de Vries in Veenhuizen

VEENHUIZEN

Sietze de Vries geeft maandag 31 juli 20.00 uur een orgelconcert in de Koepelkerk te Veenhuizen.

Op het programma staan werken van Jan Pieterszoon Sweelinck, Buxtehude, Joseph Haydn en eigen improvisaties. Sietze de Vries ontving zijn professionele opleiding onder meer van Wim van Beek, Jan Jongepier en Jos van der Kooy. Aan het conservatorium van Groningen behaalde hij het diploma Docerend Musicus (Bachelor), aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag het diploma Uitvoerend Musicus (Master) en de Aantekening Improvisatie. Naast een uitgebreide internationale concertpraktijk heeft Sietze de Vries ook een lespraktijk, die er in het bijzonder op gericht is om zijn ideeën over het improvisatieambacht uit te dragen. Hij doet dat ook door middel van master classes en lezingen in veel Europese landen, de Verenigde Staten, Canada, Rusland en Australië. Vanaf 2015 is hij tevens docent aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen. Sietze de Vries is ook actief als vaste begeleider van het bekende Roder Jongenskoor, de Roden Girl Choristers en het Kampen Boys Choir, die geheel in Engels-Anglicaanse stijl musiceren. Toegangskaarten euro 8. In voorverkoop euro 7,50 via tickets.daannijman.nl of bij Boekhandel Daan Nijman te Roden en Wereldwinkel Norg (in De Brinkhof . Zie ook www.cultureleraadnorg.nl.

Auteur

admin