Drenthe stimuleert sociaal ondernemen

ASSEN

De Provincie Drenthe stimuleert sociaal ondernemerschap, door middel van het vergroten van bewustwording.

Sociaal ondernemen betekent kortweg het werken aan maatschappelijke vraagstukken, op basis van een goed verdienmodel. Het biedt kansen om tegelijk de werkgelegenheid te vergroten én maatschappelijke opgaven in Drenthe te realiseren. Dit wordt ook wel de betekeniseconomie genoemd.

Inspirerende Drentse voorbeelden

In Nederland zijn er vele voorbeelden van sociaal ondernemerschap te vinden en zo ook in Drenthe. Gedeputeerde Henk Brink: ,,Iedereen kent inmiddels wel de duurzame drinkflessen van Dopper. Deze worden geproduceerd door het bedrijf VDL Wientjes in Emmen. VIA Assen BV maakt fietsendragers door middel van een samenwerking tussen van Boeijen, werkvoorzieningsschap Alescon en de producent Indes. Dit zijn prachtige Drentse voorbeelden die laten zien dat financieel en maatschappelijk rendement hand in hand kunnen gaan!”

Wijze van stimuleren

De Provincie Drenthe wil sociaal ondernemerschap stimuleren door onder andere het organiseren van ontmoetingen tussen ondernemers en kennisinstellingen, om ervaringen te delen en vooral ook kansen te verkennen. Brink: “Stimuleren betekent wat ons betreft niet alleen praten, maar ook doen!” Daarnaast wordt er een verbinding gelegd met ikbendrentsondernemer.nl en activiteiten van de Ondernemersfabriek.

Auteur

Albert-Jan Garama