Roden Girl Choristers en organist Sietze de Vries

REGIO

In Assen zingen de Roden Girl Choristers uit Roden een Evensong op 18 juni 16.00 uur in de Adventskerk te Assen.

In deze Engelse Evensong klinken vaste elementen, zoals het Magnificat (Lofzang van Maria) en een Nunc Dimittis (Lofzang van Simeon). Deze werken worden altijd na de lezingen gezongen. Op 18 juni klinken deze in de toonzetting van William Harris; één van de bekende Engelse kerkmusici uit het begin van de twintigste eeuw. Verder klinkt psalm 63. Door te varieren in dynamiek, vooral ook in de orgelbegeleiding, kan de tekst worden uitgebeeld. Aan het eind van de evensong klinkt de uitbundige slot-Anthem van Richard Shephard: Christ whose glories fills the skie in het moderne idioom van Philip Moore. En niet alleen het koor zingt: de aanwezigen worden ook van harte uitgenodigd om een drietal Engelse Hymns mee te zingen. Het meisjeskoor, de Roden Girl Choristers, zet zich in voor het ontwikkelen van jong zangtalent. Deze dynamische groep meiden, onder leiding van artistiek leider Sonja de Vries, heeft zich inmiddels een klinkende reputatie verworven. De vaste begeleider van het koor is organist Sietze de Vries. Zoals altijd is de toegang van de Evensong gratis.

Auteur

Albert-Jan Garama