Pauperparadijs popelt...

VEENHUIZEN

Iedereen is er klaar voor. Of op zijn best bijna klaar voor. Er zijn zelfs al 35.000 kaarten verkocht. Het Pauperparadijs.

Medewerkers staan te popelen om weer te beginnen, dat bleek dinsdag bij de aftrap bij brouwerij Maallust in Veenhuizen. Regisseur Tom de Ket was dolenthousiast en zo ook hoofdrolspeler Steyn de Leeuwe. Al moet die na twee weken alweer afhaken, omdat hij vader wordt. Zij  rol wordt overgenomen door Matthijs IJgosse. Cato wordt komend seizoen vertolkt door Margreet Boersbroek en Imke Smit en Aagje door Myrthe Burger en de Drentse Rosa da Silva (onder meer bekend van Anne, over Anne Frank). Nieuwe verteller is Paul R. Kooij. Ook schrijfster van Het Pauperparadijs Suzanna Jansen kon haar enthousiasme niet verbloemen. "De mensen komen omdat ze het verhaal willen horen", sprak ze. Ze liet nog weten dat tijdens de reeks van 40 voorstellingen bekend gemaakt wordt, wat het archeologisch onderzoek naar het Derde Gesticht heeft opgeleverd. Dit is uitgevoerd door Joris Coolen, broer van Gijs die in de Pauperband speelt. Deze band, opgezet rond zangeres/toetseniste Lavalu, speelde tijdens de presentatie met zang door Steyn (als Teunis), Matthijs IJgosse en Imke Smit. Lavalu zelf kan ook niet wachten, hoewel ze ook in de weer is met een eigen solo-theatershow. Daarin speelt ze klassiek werk met geheel eigen zanginterpretaties. Tijdens de bijeenkomst werd ook het speciaal gebrouwen Pauperbier gepresenteerd. Volgens de brouwers met extra hop, wat vroeger gedaan werd om zomerbier wat meer houdbaar te maken. (Foto's Germ Geersing.)

Auteur

ggeersing