Leren computeren met Klik & Tik in de Bibliotheek

RODEN

Bibliotheek Roden biedt Klik & Tik aan, een programma dat cursisten kennis laat maken met computers en het internet. Het programma is bedoeld voor mensen die weinig tot geen verstand hebben van computers, internet en/of sociale media.

Klik & Tik bestaat uit drie modules. De module ‘De basis’ is voor mensen die nauwelijks (of nog nooit) met een computer hebben gewerkt. In deze module leren deelnemers over de computer, het toetsenbord en het werken met een muis. De tweede module, ‘Het internet op’, is voor mensen die af en toe met een computer hebben gewerkt en meer over het internet willen leren. In de derde module ‘Samen op ’t Web’ kunnen cursisten leren over de sociale media: Facebook, Whatsapp, Skype en Instagram. Voor de modules staan 5 lessen van 1,5 uur en thuis opdrachten. Mensen kunnen individueel aan de slag op oefenen.nl, maar ook in groepsverband in de Bibliotheek. Medewerkers zullen de cursisten begeleiden tijdens deze lessen. Bibliotheek Roden organiseert Klik & Tik op maandagochtend van 10.00 tot 11.30 uur. Bij vier cursisten gaat het programma zo spoedig mogelijk van start. De cursus is gratis en een lidmaatschap van de Bibliotheek is hiervoor niet verplicht. Aanmelden kan bij Yolanda Timmer, telefonisch via 088 0128245 of in de Bibliotheek Roden, mailen kan eventueel ook naar y.timmer@biblionetdrenthe.nl.

Auteur

ggeersing