Landelijke open dagen bij de radioamateur

Roden

De Vereniging voor Experimenteel Radio Onderzoek in Nederland (VERON) heeft van 21 tot 30 april de landelijke open dagen bij de radioamateur.

In deze periode stellen radioamateurs belangstellenden in de gelegenheid om kennis te maken met hun fascinerende hobby. Op vrijdag 21 april en zaterdag 22 april zal er op de Brink in Assen een mobiele antennemast van ong. 25 mtr. verrijzen met daarin een aantal antennes.

Verbindingen

Tijdens dit evenement laten ervaren radioamateurs zien hoe verbindingen gemaakt worden met andere radioamateurs over de gehele wereld. Dit wordt vaak gedaan met spraak, maar het kan ook digitaal met behulp van speciale programma’s op de computer, via televisiebeelden, satellieten of zelfs met morsecode. De VERON is een landelijke vereniging van geregistreerde radio- en luisteramateurs. Er zijn 67 lokale afdelingen verdeeld over Nederland, elk met een eigen bestuur. Assen is de afdeling A67 Zie ook www.veron.nl voor meer informatie.

Auteur

Albert-Jan Garama