Brocante Markt Veenhuizen bomvol sfeervolle stands

VEENHUIZEN

Op een steenworp afstand van het vroegere Tweede Gesticht van de Maatschappij van Weldadigheid wordt een grote Brocante Markt gehouden. Zaterdag 22 en zondag 23 april is Veenhuizen dé place-to-be voor brocanteliefhebbers.

De markt vindt plaats rondom 19e-eeuwse karakteristieke panden waar vroeger een wagenmakerij, meubelmakerij, smederij en kuiperij gevestigd waren. Nu bekend als ambachtencluster De Werf, schuin tegenover het Gevangenismuseum. Het is de eerste keer dat Anneke Boekee van B-Event deze markt organiseert. “We spelen hiermee in op het feit dat ‘vintage’ en ‘brocante’ hot en trendy zijn. Het is een woonstijl die vandaag de dag steeds vaker wordt toegepast in en om het huis. Met oude en doorleefde spullen een fijne sfeer creëren in je interieur, voor vele woonliefhebbers een passie. Ook de woonbladen staan er vol mee”, aldus Boekee, die in de 16 jaar dat zij fairs organiseert in Drenthe een groot adressenbestand van gegadigde standhouders heeft opgebouwd. “Die waren meteen te porren voor deze nieuwe markt in Veenhuizen. Ook vanwege de locatie rondom de historische panden. We kijken enorm uit naar het weekend en hopen dat een succesvolle markt resulteert in meer evenementen op deze plek.”

Koffie

Er is genoeg te shoppen op de Brocante Markt met unieke vondsten uit België, Frankrijk, Nederland, Engeland. Stoer, romantisch, religieus, shabby chique. Het gaat vaak om bijzondere stukken zoals kasten, industriële lampen, oude kratten, klepbanken en vitrinekastjes. De stands staan ruim opgesteld zodat de brocanteurs flink kunnen uitstallen. Daarnaast zijn er ook nog andere originele stands met homemade lekkernijen, versgebrande koffie, tassen gemaakt van hergebruikte en duurzame materialen, gedecoreerde gloeilampjes, schapenvachten, gevlochten manden, handgemaakt keramiek, wollen plaids, sieraden gemaakt van vintage materialen. Een duo zorgt voor gezellige muzikale omlijsting met Franse musette. Sfeervol snuffelen dus in Veenhuizen. De Brocante Markt vindt plaats op zaterdag 22 en zondag 23 april 2017 van 10.00-17.00 uur aan de Oude Gracht 4 in Veenhuizen, schuin tegenover het Gevangenismuseum. Entree 5 euro jeugd t/m 12 jaar gratis. Parkeren is eveneens gratis. Meer info: www.b-event.nl/brocantemarkt

Auteur

ggeersing