Zunneschien weer open met Pasen

VEENHUIZEN

Zunneschien, gelegen aan de Hospitaallaan 2 in Veenhuizen, is zoals gebruikelijk na Goede Vrijdag weer dagelijks geopend van 12.00 tot 18.00 uur, tot en met september.

Tot die tijd staat de koffie klaar in Zunneschien en kan er als vanouds de gebruikelijke bajesthee worden gedronken. De expositie tot eind de komende tijd is in handen van Henny Sluiter-Boelens. De uit Beilen afkomstige begon na haar werkzame leven te schilderen. Enthousiast was zij hierover geworden na het bezoeken van een olieverfschilderijen expositie. Wil Weerdmeester uit Orvelte gaf haar 10 jaar les. 'Leuke tijd en veel geleerd. En ook nog, ik heb een hele mooie Elvis Presley geborduurd. Echt mooi om te zien, voor de liefhebber als extra.' De fietstochten, onder begeleiding van gids Evert Bruining, gaan van start op dinsdag 9 en 23 mei, 13 en 27 juni, 11 en 25 juli, 8 en 25 augustus en 5 en 19 september. Opgave is hiervoor ook mogelijk per groep op elke willekeurige dag. Vertrektijd om 13.30 uur en terug om 17.00 uur. Vanuit Zunneschien is het mogelijk om cultuurwandelingen, wandelexcursies met gids Rien Pheiffer en fietstochten te maken langs historische panden en het Fochteloërveen. Informatie bij Tiny Veenstra 0592 388 419 of kijk op www.zunneschien.nl Verder zijn in Zunneschien werken te bewonderen van 150 hobbyisten uit de wijde omgeving. Al hun werken zijn te vinden in de inbreng-galerie.

Auteur

ggeersing