Huus van de Taol met jubileum en loketpoëzie

Roden

Het Huus van de Taol bestaat 1 maart tien jaar. Daaarom is er op zaterdag 4 maart een jubileumfeest, een Lös Huus (Open Dag) in het gemeentehuis in Beilen.

De hele dag zijn er cursussen Drents en treden schrijvers en muzikanten op. Het complete programma van het jubileum staat binnen enkele dagen op de website van het Huus van de Taol. Een van de programma-onderdelen is Loketpoëzie. Op het jubileumfeest treden Drentse schrijvers, dichters en muzikanten op, maar Huus van de Taol wil ook onbekendere Drentse dichttalenten een podium bieden. In de hal van het gemeentehuis zijn vanzelfsprekend loketten. Een leuk idee om hier Drentse dichters achter te zetten. Het publiek komt dan aan een loket en krijgt een gedicht te horen. Wat moet u als dichter doen als u mee wilt doen aan loketpoëzie? Stuur twee van uw mooiste, beste, verdrietigste of ‘gemeenste’ gedichten voor maandag 27 februari op aan het Huus van de Taol. Liefst per mail: info@huusvandetaol.nl , maar met de post mag ook, Raadhuisplein 1, 9411 NB Beilen. Zet er wel even Loketpoëzie bij. Het mogen gedichten zijn van vier regels, maar ook van acht of zestien. Het mag een limerick zijn of een rondeel, maar ook een sonnet of een vrij vers. Alle deelnemers krijgen bericht.

Auteur

Albert-Jan Garama