Noordelijk Vocaal Ensemble naar Assen

ASSEN

Het Noordelijk Vocaal Ensemble (NVE), met als thuisbasis de stad Groningen, heeft in 2015 haar 30 jarige jubileum gevierd. Het koor staat bekend om haar eigenzinnig repertoire en voert werken uit die zelden te beluisteren zijn.

Het koor, onder leiding staat van de uit Leeuwarden afkomstige dirigent Leendert Runia, speelt werken van de Brit Herbert Howells (1892 – 1983) en de Amerikaan Eric Whitacre (* 1970). Naast het sfeervolle klankidioom van de meer gangbare werken van Whitacre, zal zijn dynamisch ontwaken van de regen klinken in Cloudburst (The Broken Water-Jar) en vliegen we in droom mee met Leonardo Dreams of His Flying Machine. Van Howells wordt onder andere het Requiem uit 1936 ten gehore gebracht alsook een gebed om eeuwige rust voor de doden. Zaterdag 4 februari 16.00 uur in de Adventskerk in Assen.

Auteur

admin