Kleurrijke expositie in Galerie Huis ter Heide

HUIS TER

HEIDE Galerie Huis ter Heide opent op zondag 8 januari haar eerste kleurrijke expositie van het nieuwe jaar. Vanaf 14.00 uur is iedereen van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn en het nieuwe werk van de leden van het kunstenaarscollectief en de gastkunstenaars te bekijken.

De tentoonstelling loopt van 6 januari tot en met zondag 26 februari. Tijdens deze expositie is zoals gebruikelijk het werk te zien van de twaalf vaste leden van het collectief. Verder is er werk van vier gasten met heel divers werk te bewonderen waaronder steen met epoxy, glas, en keramiek. Fenneke Bonnema maakt zowel abstract als figuratief werk en schildert voornamelijk met acrylverf. Daarbij verwerkt ze ook wel materialen op het doek zoals stof, touw, verdikkingsmiddelen. Ook zijn veel schilderijen gespateld. Ze heeft een eigen stijl ontwikkeld die in de loop der jaren nog steeds veranderd en werkt graag met kleur. Het meeste heeft ze geleerd door heel veel te schilderen en te durven experimenteren. Haar inspiratie haalt ze vaak uit Afrika. Door mens en dier vast te leggen op doek, probeer ze de schoonheid, kracht of kwetsbaarheid over te brengen (www.fennekebonsema.nl).

Verstilling

Esther Velzeboer volgde haar opleiding op de Academie voor Beeldende Vorming in Amersfoort. Na haar studie vertrok zij voor een aantal jaren naar Carrara in Italië. Vanuit haar klassieke en figuratieve achtergrond zocht zij naar vereenvoudiging, naar een verstilling van de vorm. Na die verstilling komen de variaties, iets meer in beweging, soms krijgen ze een hand of een halve kop of benen en voeten erbij. Het willen vervagen van de figuur, en alleen enkele accenten willen leggen, brengt haar naar het zoeken naar doorzichtige materialen, en zo kwamen de aanvullingen met het epoxyhars. Zo is het ene beeld weer het begin voor het volgende (meer info: www.beeldhouwatelier.nl). Margarita van der Velden maakt figuratieve kunst en haar onderwerpen hebben vaak een relatie met onze aarde en haar liefde voor mens en dier. Ze gebruikt meestal bruinbakkende klei en combineert het soms met andere materialen. Daarbij glazuurt ze al haar werk met kleurrijke kwastglazuren. Haar beelden zijn altijd voorzien van een positieve en liefdevolle uitstraling en daarmee probeert ze de schoonheid van de wereld weer te geven. Ze hoopt via haar beelden een glimlach op iemands gezicht te toveren. Haar stijl omschrijft ze zelf als enigszins naïef met een sterke invloed uit de Zuid-Amerikaanse culturen (www.margaritavandervelden.nl).

Combinatie

Joke Karssen heeft als een van de drijfveren in het leven beeldhouwen en glaskunst maken. Ze is graag bezig met allerlei materialen, vooral eerder gebruikte materialen. Dit kan van alles zijn en dat combineert ze graag met glas, steen, hout, brons etc. De kleuren en het transparante in glas trekken haar erg aan.Ze kijkt graag naar kunst of kunstzinnige vormen omdat dat haar inspireert. Van een tak uit het bos tot een verwelkt blaadje van een bloem, van boeiende stenen tot verbrand glas. De beelden komen tot stand vanuit een voorstelling en al werkende vanuit haar wezen krijgt dit gestalte (www.jokeskunst.nl). Openingstijden: vrijdag-, zaterdag- en zondag middag, van 13.00 tot 17.00 uur, Norgervaart 10a te Huis ter Heide.

Auteur

ggeersing