Drenten uit de pap op Eurosonic

Assen

K&C zet drie Drentse acts in de schijnwerpers op festival Eurosonic Noorderslag. De twee bands en singer-songwriter hebben zich het afgelopen jaar opvallend onderscheiden in het Drentse live-circuit.

Het gaat om de bands Loop Alley en Blackbriar uit Assen en singer-songwriter Timo de Jong uit Meppel. K&C hoopt dat programmeurs van poppodia en festivals enthousiast zijn over de Drentse acts en deze in 2017 boeken op hun podium. De drie acts presenteren zich donderdagavond 12 januari vanaf 20.00 uur in café Troubadour aan de Peperstraat in Groningen onder de noemer Drenten uit de pap. Alle drie de acts krijgen 45 minuten om hun beste nummers te spelen. Ook Friesland, Groningen en Overijssel hebben elk drie acts in café Troubadour geprogrammeerd. Daarmee wordt het een gevarieerde avond met uiteenlopende muziekstijlen. Eurosonic Noorderslag is van 11 tot en met 14 januari in Groningen. Eurosonic is een showcase waar veel nieuwe (Europese) muziek ontdekt kan worden en bestaat uit een betaald en gratis programma. Naast muziek zijn er conferenties en radio- en tv-uitzendingen.  Op Noorderslag, de laatste festivalavond, is er aandacht voor Nederlandse muziek met de bekendmaking van de winnaar van de Nederlandse popprijs. Voordat De Drenten uit de pap in Groningen staan zijn ze te bewonderen tijdens de Eurosonic preview show, 7 januari vanaf 20.30 uur in theater Hofpoort in Coevorden.

Auteur

Cindy Houwen