Genomineerden Vrouw in de Media Award 2016

Assen

 De nominaties voor de Vrouw in de Media Award 2016 en de aanmoedigingsprijs You Go Girl zijn bekend.

Dit jaar zal er ook een Vrouw in de Media winnares per provincie zijn. De zichtbaarheid van vrouwelijke rolmodellen is immers net zo belangrijk in de lokale en regionale media. Er kan gestemd worden via www.vrouwindemedia.nl . De genomineerden zijn : Vrouw in de Media Award 2016 - Drenthe Agnes Mulder, Tweede Kamerlid voor het CDA Annabelle Birnie, Directeur Drents Museum Annette Stekelenburg, Mede-eigenaar Sprekende mantelzorgers Claudia van den Pol, Directeur Apollo Groep Laura Dijkema, Volleybalster Marije Broekhuijsen,Vertegenwoordiger van Unicef Mirjam Pauwels, VVD wethouder gemeente De Wolden Pauline Arends, Boswachter Staatsbosbeheer Renate Groenewold, Ambassadeur WK Wielrennen Roelie Goettsch, Fractievoorzitter PvdA Provinciale Staten Drenthe De awards zijn een initiatief van Mediaplatform VIDM en sprekersbureau ZijSpreekt. In de Nederlandse media spelen mannen nog veelal de hoofdrol. Ruim tachtig procent van de mensen in het nieuws is van het mannelijk geslacht, zo blijkt uit de laatste steekproef Global Media Monitoring Project. De organisatoren van de awards willen vrouwen aanmoedigen om zichtbaar in de media te zijn en willen redacties aanmoedigen om vrouwen vaker zichtbaar te maken. Per provincie is er een lijst met 10 vrouwelijke rolmodellen samengesteld op voordracht van journalisten en redacteuren werkzaam bij de regionale media uit de betreffende provincie. Er kan door het publiek gestemd worden via www.vrouwindemedia.nl .

Auteur

Cindy Houwen