Koningsloop Beilen nieuw in Rabocup Loopcircuit Assen en Noord-Drenthe

Assen

Het Rabocup Loopcircuit heeft met ingang van 2017 een nieuwe loop in het programma opgenomen: de Koningsloop in Beilen. Deze loop komt in de plaats van de Broekstreker Veldloop in Ekehaar.

Daarmee bestaat het programma net als afgelopen jaren uit negen wedstrijden. Deelnemers verzamelen per wedstrijd punten. Wie aan minimaal zes van de negen wedstrijden deelneemt, telt mee in het eindklassement over negen wedstrijden. De winnaar en winnares van het eindklassement mogen in november 2017 de Rabocup in ontvangst nemen. Het complete programma voor 2017: 29 januari:  Arnoud Magnin Wintercross in Zuidlaren 8 april: Semslinieloop in Annerveenschekanaal 27 april:  Koningsloop in Beilen 13 mei: Run van Gieten 1 juli: Steeds Beter Run in Eelde 16 september:  Zeijerstrubbenloop in Zeijen 21 oktober: Tynaarlo crossrun in Tynaarlo 12 november:  VOV-run in Vries Een nieuwe loop in het programma: de Koningsloop in Beilen Omdat de Broekstreker Veldloop wegviel uit het programma, moest het bestuur van het Rabocupcircuit op zoek naar een nieuwe wedstrijd. Het werd de Koningsloop in Beilen. Deze loop wordt al een aantal jaren prima georganiseerd door de Loopgroep Beilen. Het evenement sloeg de afgelopen jaren aan bij deelnemers (jong en oud) en publiek. Met Luc Sillen/Ine Strijker (5 km.) en Henry Rutgers/Annemieke de Lange (10 km.) had de Koningsloop in 2016 sterke winnaars. Ook de jeugd staat in Beilen hoog aangeschreven: de loopgroep organiseert al een aantal jaren het scholenkampioenschap van Midden-Drenthe. Daarnaast wordt met de nieuwe samenwerking een ander deel van het werkgebied van hoofdsponsor Rabobank Assen en Noord-Drenthe aangeboord,tot nu toe waren alleen de gemeenten Tynaarlo en Aa en Hunze in het programma vertegenwoordigd. De hoofdsponsor en het bestuur van het Rabocupcircuit zijn dan ook blij met het nieuwe programma-onderdeel. De Broekstreker Veldloop in Ekehaar maakt in het vervolg alleen nog deel uit van het Geopark Crosscircuit. Dankzij bijdragen van veel sponsors lukt het om het inschrijfgeld laag te houden. Net als de afgelopen jaren bedraagt ook in 2017 het inschrijfgeld  7 euro per wedstrijd (bij voorinschrijving). Kinderen doen gratis mee aan de kidsrun die bij bijna alle deelnemende loopevenementen georganiseerd wordt. Bijiedere wedstrijd ontvangen de deelnemers een stempel dat  5 euro waard is. Dat bedrag kan besteed worden bij de sponsors Sport 2000 Van Leeuwen in Assen en Valkema Sport in Veendam. Voor wie meer wil weten over het circuit is op www.rabocupassennoorddrenthe.nl alle informatie over het circuit te vinden.

Auteur

Cindy Houwen