Kandidaten gezocht DHV-prijs voor de Drentse geschiedenis 2016

ASSEN

Kent u iemand, een groep of een instelling, of bent u zelf iemand die het afgelopen jaar iets bijzonders presteerde op het gebied van de Drentse geschiedenis? Maak het bekend bij de Drentse Historische Vereniging (DHV).

Uit de inzendingen stelt een jury een top drie samen. Daaruit kiest de jury de uiteindelijke winnaar van de DHV-prijs voor de Drentse geschiedenis, maar deze drie genomineerden komen ook in aanmerking voor de publiekprijs die dit jaar voor het eerst zal worden uitgereikt. De winnaar van de publieksprijs ontvangt een speciale felicitatie. De winnaar van de DHV-prijs krijgt een oorkonde en euro 1.000. Op 12 maart 2017 is de officiële prijsuitreiking in een rechtstreekse uitzending van het radioprogramma Drenthe Toen van RTV-Drenthe. In aanmerking komen initiatieven op het gebied van regionale en lokale geschiedenis. De jury bestaat dit jaar uit Ard van der Tuuk (burgemeester Grootegast, voormalig lid GS Drenthe), Michiel Gerding (historicus), Erwin de Leeuw (medewerker Drents Archief), Bernd Otter (journalist Dagblad van het Noorden) en secretaris van de jury Gea Smith. Kandidaten voor de prijs voor het jaar 2016 kunnen tot uiterlijk 16 januari 2017 worden aangemeld bij de secretaris, Heklanden 10, 9407PJ Assen (e-mail: dhvprijs@gmail.com ). Van de kandidaten graag naast naam ook adres, telnr en email vermelden. Zodra de jury de top drie via de media bekend gemaakt heeft, kan voor de publieksprijs gestemd worden via www.drentsehistorischevereniging.nl.

Auteur

admin