Anne Doornbos presenteert boek in Huus van de Taol

Roden

/ERICA - Schrijver Anne Doornbos (Erica, 1948) beschrijft in In nachten dat ik naost joe lig, wat hem bezighoudt. In het mooie Drents van Erica en in een stijl die getuigt van een groot taalgevoel. Doornbos wonende te Een presenteerde de bundel in het Huus van de Taol in Beilen.

Doornbos is een van de weinige schrijvers die zowel in vrije als ook in vaste versvormen schrijft. Hij geeft zelf aan plezier te beleven aan het vakmanschap dat er aan te pas komt om bijvoorbeeld een sonnet te schrijven. Een schrijver als Gerard Nijenhuis kan op zijn waardering rekenen en Doornbos geeft aan door hem geïnspireerd te zijn. Meer dan in zijn vorige bundels laat Anne Doornbos zichzelf zien. Intiem, en tegelijkertijd observerend, beschrijft hij in een cyclus van vijf gedichten zijn ervaringen met kanker. Er zijn weinig manlijke Drentse dichters die zo onverhullend en toegankelijk over hun eigen kwetsbaarheid hebben geschreven. Evenals in vorige bundels is ook het Drentse land onderwerp van zijn gedichten, net als de Drentse schrieverij zelf. De bundel ligt binnenkort in de boekhandels en is al verkrijgbaar via www.drentheboeken.com voor € 11,50.

Auteur

Albert-Jan Garama