Klaas Smid voorzitter RVT Landschapsbeheer Drenthe

RODEN

Burgemeester Klaas Smid van Noordenveld  is onlangs toegetreden als voorzitter van de Raad van Toezicht van Landschapsbeheer Drenthe.

Smid heeft grote belangstelling voor het landschap en de betrokkenheid van bewoners daarbij. Ook voegt hij aan de RVT een groot bestuurlijk netwerk toe. Na het vertrek van Bert Wassink in 2015, is de voorzittershamers tijdelijk waargenomen door Wim Koeneman. De Raad van toezicht, toen bestaande uit Wim Koeneman, Theo Spek, Peter Berendse en Jacob Mulder ondersteunde Landschapsbeheer Drenthe bij de koers en de ontwikkeling van onder meer het Streekbeheer. Met de benoeming van Klaas Smid wordt deze koers onverminderd doorgezet. Erik de Gruijter, directeur van Landschapsbeheer Drenthe is erg blij met de aanstelling van Klaas Smid. “We werken veel met gemeenten en de provincie samen in het Streekbeheer: het concept waarbij overheden samen met bewoners en grondeigenaren het groen onderhouden en verbeteren. Landschap speelt een fundamentele rol in het welzijn van bewoners, en daar hebben gemeentes een belangrijke taak in. ”Ik ben blij dat ik mijn steentje kan bijdragen aan een stichting die overheden, bewoners, bedrijven en organisaties met elkaar verbindt, ten aanzien van het beheer van landschap, natuur -en cultuurhistorie op het platteland”, aldus Smid.

Auteur

ggeersing