Bardvillains meets Jazzistique in Veenhuizen

VEENHUIZEN

Zondag 18 december om 15.00 uur staat een dubbelconcert gepland van de Bardvillains en Jazzistique in het Verenigingsgebouw te Veenhuizen. Beide combo’s zullen ieder een uurtje van hun beste kunnen laten horen en ter afsluiting een zestal swingende songs samen spelen.

Jazzistique start om 15.00 dit unieke dubbelconcert. Jazzistique is nog een redelijk onbekend jazzkwartet maar doet zijn uiterste best daar verandering in te brengen. Bijna twee jaar gelden begonnen als trio maar nu inmiddels verrijkt met een zangeres heeft het combo een aardig repertoire opgebouwd. Het combo noemt haar repertoire milieuvriendelijke jazz. Goed in het gehoor liggende liedjes met een mooie melodie en solo. The American songbook vormt daarbij de belangrijkste inspiratiebron. Het repertoire varieert van jazzy blues, bossa nova, swing en prachtige jazz ballads. Met Richard Smeding op gitaar, een zeer ervaren en complete jazzgitarist uit Hoogeveen. Op slagwerk zien we Sasa Bozanic, een professionele jazzdrummer met internationale ervaring. Als blikvanger zocht en vond het trio in Astrid Medemblik de ideale zangeres. Met Jan Tingen op bas in het combo compleet.

Bardvillains

De Bardvillains vervolgen om 16.00 het dubbelconcert. De Bardvillains vormen al meer dan dertig jaar een hecht kwartet dat zich men name richt op de hot club de france muziek. Met twee gitaren, viool, bas en zang vormen zij een zeer swingend geheel. De Bardvillains hebben de afgelopen decennia menige receptie, bruiloftsfeest of opening opgeluisterd met hun muziek. Mooie liedjes uit een ver verleden uitgevoerd door vier enthousiaste mannen. Met als frontman Peter Linker, Peter bijna 65 jaar actief in de muziek, staat nog steeds zijn mannetje als slaggitarist en legt al zijn charmes in zijn zangkwaliteiten. Een optreden van de Bardvillains is altijd extra bijzonder vanwege meestergitarist René Schermer. Daarbij ondersteunt door Jan Tingen, zijn trouwe bassist. Met Dik Edzes, een bekend en veel gevraagd muzikant in de Noordelijke jazzscene op viool is het combo compleet en ready to swing. Kaarten a 2,50 euro verkrijgbaar aan de kassa (graag aanmelden, dat kan via mailadres jan.tingen@home.nl).

Auteur

ggeersing