Kern met Pit – de inschrijving is geopend

REGIO

Iedereen die een idee heeft voor de buurt of leefomgeving kan zich tot 31 oktober aanmelden voor Kern met Pit, een initiatief van KNHM.

Je ziet het steeds vaker: mensen die een idee hebben voor hun eigen buurt. Een gemeenschappelijke moestuin op een braakliggend stuk land, het restaureren van een molen, een kunstwerk om een bijzondere plek te memoreren of het ontwikkelen van een leuke wandel- of fietsroute rond het dorp. Door mee te doen aan Kern met Pit krijgen deze initiatieven praktische handvatten om aan de slag te kunnen gaan. Op die manier kunnen initiatiefnemers binnen een jaar hun droom realiseren. Kern met Pit stimuleert de betrokkenheid van burgers door ze te voorzien van informatie en gratis praktische workshops (o.a. crowdfunding en het schrijven van brieven naar fondsen), maar ook de begeleiding door vrijwillige adviseurs. Zo krijgen dromen steeds meer vorm en is realisatie binnen één jaar mogelijk. Als dat is gelukt, ontvangen de deelnemers het predicaat Kern met Pit en een bedrag van 1.000 euro, te besteden aan het project. De verwachting is dat ook dit jaar weer meer dan 200 initiatieven worden aangemeld. Kern met Pit is er voor iedereen met een goed idee voor zijn buurt en voor iedereen is de inschrijving geopend via www.kernmetpit.nl

Auteur

ggeersing