Caljouw racing piekt nog één keer tijdens laatste weekend IRRC

RODEN

Tijdens het allerlaatste weekend van het IRRC kampioenschap heeft Caljouw racing de kroon gezet op een prima debuutjaar.

De Roder coureur Ilja Caljouw stond voorafgaand aan dit weekend elfde in het kampioenschap op vier punten achterstand van de snelle Duitser Thomas Wendel en zes punten achter diens landgenoot Stefan Wauter. Op het voor Caljouw racing onbekende stratencircuit van Frohburg waren de pijlen in eerste instantie gericht op Stefan Wauter, aangezien te verwachten viel dat Wendel hier een maatje te groot zou zijn. In de kwalificaties verraste Caljouw door zich als debutant als veertiende te kwalificeren op slechts 2,5 seconde van de polesitter. De ingeschatte mogelijkheden voor wat betreft het kampioenschap leken redelijk te kloppen, Wendel mag als zesde starten maar Wauter moet zijn top-10 notering vanaf de achttiende plaats verdedigen. Om genoeg punten te scoren moesten er echter wel een aantal plaatsen gewonnen worden.

In het nauw

Het team hoopte op een goede start bij de eerste race. Ilja kwam ook goed van zijn plaats maar werd in de eerste bocht in het nauw gedrukt en kwam na de eerste volle ronde door als twintigste. Een top-10 notering leek hiermee verder weg dan ooit. De coureur wist echter de rug te rechten en kwam na een knappe inhaalrace als tiende over de eindstreep. Ook voor wat betreft het kampioenschap lag hij hiermee op schema. Tussen de races werd er bij alle teams druk gerekend, voor het eindklassement staan leuke bedragen op het spel, dus bijna iedereen had nog belangen in de laatste wedstrijd. Caljouw wist de tweede race goed te starten, er ontstond een grote groep die knokt om de achtste plaats. Niemand gunde elkaar de ruimte en iedere bocht wordt er ingehaald. Halverwege de race pakte Ilja de achtste plaats en wist het tempo te verhogen en zo uit de gevechten te blijven.

Pech

In de laatste twee ronden gebeurde er veel: Wendel kon vanaf een zevende plaats vanwege materiaalpech de groep niet voorblijven, Ilja werd nog één keer gepasseerd maar heroverde deze plaats en finishte zo als zevende. Doordat Wendel buiten de punten eindigde en Wauter vier plaatsen achter Caljouw eindigde, klom hij in de laatste race van het seizoen van een elfde naar een negende plaats in het eindklassement! Zo heeft het team een prima debuutseizoen gedraaid in deze competitie. Helaas hebben de twee monteurs die de afgelopen 10 en 5 jaar hebben gesleuteld aangegeven ermee op te houden. Er zal deze winter dus noodgedwongen het een en ander veranderen, het lijkt er echter wel op dat Caljouw actief zal blijven in het IRRC.

Auteur

ggeersing