Componist Jacob de Haan bezoekt Drents Vakantie Orkest

WESTERBORK

Jacob de Haan, de internationaal gerenommeerde Nederlandse componist voor harmonie-, fanfare- en brassbandmuziek komt woensdagavond 27 juli naar Roden om de Nederlandse première van zijn nieuwste compositie The White Stone in te studeren met het Drents Vakantie Orkest 2016.

Maar liefst 88 amateurmuzikanten hebben zich aangemeld voor dit grote projectorkest, dat in het laatste weekend van augustus twee concerten geeft in Westerbork. De repetitie is gratis toegankelijk en vindt plaats in Het Akkoord aan de Klimop 2b in Roden vanaf 19.45 uur. Stichting Betoeterd, die het orkestproject organiseert, is zeer vereerd met de komst van één van de bekendste Nederlandse componist-dirigenten voor blaasorkesten. ,,In dit orkestproject maken onze deelnemers kennis met collega-muzikanten van andere verenigingen, met nieuwe dirigenten én met componisten die hun eigen werk meebrengen”, vertelt secretaris Petra Mones. ,,En dat we dankzij muziekuitgeverij Hal Leonard (voorheen de Haske) een Nederlandse première mogen verzorgen, is natuurlijk helemaal geweldig.” Ook de Belgische componist-dirigent Bert Appermont zal acte de présence geven als gastdirigent van het Drents Vakantie Orkest 2016 tijdens het Galaconcert op zaterdagavond 27 augustus in de Voorhof Westerbork. Alle informatie over het Drents Vakantie Orkest 2016 is te vinden op www.betoeterd.nl/dvo2016. Eigen foto Jacob de Haan.

Auteur

Albert-Jan Garama