Veel nieuw werk in Galerie Huis ter Heide

HUIS TER

HEIDE – Galerie Huis ter Heide opent op zondag 1 mei weer een geheel vernieuwde expositie met vele nieuwe werken van de leden van het collectief en gastkunstenaars.

Vanaf 14.00 uur zijn belangstellenden welkom om bij de opening aanwezig te zijn. In het weekend van zaterdag 21 en zondag 22 mei houdt Wiepke Folkerts een lezing over foto’s met TIJD als derde dimensie. Hij gaat daarbij in op het maken van foto’s met lange belichtingstijden en wat hij daarmee probeert te bereiken. Zijn volledige collectie fotokunstwerken, met veel nieuw werk, zal dan ook te zien zijn. De tentoonstelling loopt tot en met zondag 26 juni. Het werk van de leden omvat fotografie, schilderijen, sieraden, glaskunst, beelden en keramiek. Er zijn vier gasten in de maanden mei en juni. Jolien Wesselink's beelden ontstaan uit een zoektocht naar schoonheid, harmonie en expressie van een emotionele belevingswereld. De bronzen sculpturen zijn veelal gegoten naar een oorspronkelijk in klei gevormd model. Hoewel de bronzen beelden gemaakt zijn van een loodzwaar materiaal, vertellen ze met hun dansante muzikale lijn iets over lichtheid en het verdwijnen van de zwaartekracht (www.jolienwesselink.kunstinzicht.nl). Jessica Lelieveld (vele jaren in Norg woonachtig geweest) maakt zowel ruimtelijk werk als wandobjecten. Ze maakt daarbij gebruik van klei, metaal, glas, papier, hout en vilt. De keuze van het materiaal heeft alles te maken met wat ze wil vertellen. Ze maakt in haar werk veel gebruik van vormherhaling en ritme. Ook kleur speelt een rol in haar werk. Het thema Tijd speelt een grote rol in bijna al haar werk. Ze is zich zeer bewust van het voortschrijden van de tijd, het passeren van de seizoenen, het ouder worden en de rollen en relaties die ze heeft in het leven ( www.jessicalelieveld.nl).

Natuur

Voor Marijke Wessel zijn begrippen als verstrengeling, groei, kracht, diversiteit, maar ook teer, kwetsbaar en vergankelijk al jaren uitgangspunt bij het maken van haar werk. In de natuur van Drenthe vond en vindt Marijke de vormen en structuren die haar helpen om deze thema's te verbeelden. Haar materiaalkeuze is zeer divers en wat eigenzinnig. Materialen als krijt, verf, potlood, inkt, zand en draad wisselen elkaar af (www.marijkewessel.nl). Het maken van sieraden uit edelmetalen heeft Rita altijd gefascineerd. Ze werkt met zilver en goud. Daarnaast gebruik ze ook perspex en leer in combinatie met zilver en maakt ze zilveren breiobjecten die het zilveren sieraad een extra dimensie geven. Het ontwerp is erg belangrijk, dat is voor haar de kracht dat een sieraad uitstraalt. Het sieraad moet een originaliteit uit stralen en tevens het draagbaar zijn. Rita is geboren in Assen waar ze ook cursussen edelsmeden aan het ICO in Assen volgt (www.ritasiemons.nl).

Auteur

ggeersing