100 Mijl van Drenthe op fiets op fiets

SMILDE

Toerfietsclub NOAD (Nooit Opholl’n, Altied Deurtrapp’n) uit Peize heeft 9 april samen met de Peddelaars uit Hoogeveen, de recreatieve fietstocht '100 Mijl van Drenthe, dé voorjaarsklassieker om de spieren wakker te maken vanuit de winterslaap.

Al fietsend zijn de mooiste plekken van Drenthe te zien . De gehele route is met pijlen aangegeven, waarbij het mogelijk is om 80- of 160 km te fietsen. De 80 km versie gaat van Peize naar Smilde en terug en de 160 km. versie (100 mijl) gaat van Peize via Smilde naar Hoogeveen en weer terug. Starten is mogelijk vanuit het clubhuis van TFC NOAD aan de Schipdijk in Peize en vanuit sporthal de Smeltehal aan de Boerenlaan in Smilde en uiteraard in Hoogeveen bij de Peddelaars. De start van de 160 km. is tussen 8.00 en 9.00 uur, de start van de 80 km kan tussen 8.00 uur tot 12.00 uur. Deelname is voor iedereen mogelijk. Scan en Go kan vanaf Peize en Hoogeveen.

Auteur

Albert-Jan Garama