Törf presenteert nieuwe cd in Veenhuizen

VEENHUIZEN

Törf presenteert zondag 10 april de nieuwe CD in Coco Maria. Folk, streektaal en wereldmuziek: met een perfecte mix van gitaar, doedelzak, viool, accordeon, basgitaar en streektaal zet Törf de toon.

Ditmaal met een heel bijzonder optreden. Zondag 10 april speelt Törf gedichten van Simon van Wattum. De nummers komen van de nieuwste cd Dichten, die Törf onlangs uitbracht. Voor het maken van deze cd zette Törf gedichten van de Groningse dichter Simon van Wattum (1930-1995) op muziek.

Tweestrijd

“Zijn teksten zingen van zichzelf”, zo zegt Henk Scholte, de zanger van Törf. De gedichten gaan over het Groninger land, het dagelijks leven van de Groninger en de innerlijke tweestrijd van de dichter. Törf bestaat 40 jaar en verrast met unieke muziek. Traditioneel en eigentijds tegelijk, door de bijzondere muzikale arrangementen en de instrumentatie. Met 100% Groningse teksten. De groep bestaat uit Henk Scholte: zang, Geert Ridderbos: accordeon, Eddy de Jonge: bas en gitaar, Marius Greiner: viool, mandoline, percussie, Flip Rodenburg: doedelzakken, duduk, zang, Jos Kwakman: gitaar, percussie. Het concert is van 15.00-17.00 uur; inloop vanaf 14.00 uur (Stoomweg 3 Veenhuizen, entree 15 euro, (geen pin). Info en reserveren: Hein Moes, heinmoes@cocomaria.nl / telefoon 06-53354278.

Auteur

ggeersing