Opening expositie in Galerie Huis ter Heide goed bezocht

HUIS TER

HEIDE -  De nieuwe expositie voor de maanden maart en april van Galerie Huis ter Heide is zondag onder grote belangstelling geopend.

De galerie is door het vernieuwen van de borden aan de gevel en de nieuwe banieren weer heel goed herkenbaar. De aanwezigen waren erg lovend over de getoonde werken en de kwaliteit daarvan. Met een kort welkomstwoord werd de expositie geopend en konden de aanwezigen onder het genot van een hapje en een drankje rustig het nieuwe werk bekijken. In het paasweekend, onder het genot van een consumptie, kunnen bezoekers zelf een uniek sieraad ontwerpen, onder begeleiding van de zussen Hut. Tevens wordt er een korte lezing gehouden over parels. Elke middag om 14.00 uur en om 15.00 uur. Vooraf opgeven is niet nodig. De tentoonstelling loopt van zondag 6 maart tot en met zondag 24 april. Het getoonde werk omvat fotografie, schilderijen, sieraden, glaskunst, beelden, keramiek en pentekeningen. Zie ook de website www.galeriehuisterheide.nl

Gasten

De gasten in de maanden maart en april zijn Vera Zegerman, ze maakt met klei unieke handgevormde objecten die er om vragen aangeraakt te worden. Vera laat zich vaak inspireren door fossielen, Redmer Hoekstra, die pentekeningen heeft als surrealistische combinaties van mensen, dieren en dingen. Vaak een combinatie tussen natuur en menselijke wereld en Marrie de Boer. De beelden van Marrie worden gekenmerkt door speelse, vrije vormen waarbij ze haar fantasie zijn gang laat gaan. Haar inspiratie vindt ze in natuur, mens en dier. Gevoelsmatig stapelt ze de beelden op met dunne lapjes klei, of  worden opgebouwd uit rollen en weergegeven als mens-en dierfiguren. Antoinet Verhagen heeft ruimtelijke werken met steen is de passie van Antoinet,  daarin kan zij haar hart en ziel kwijt. Ze maakt vooral abstract figuratieve beelden in allerlei soorten steen.

Auteur

ggeersing