Nieuw werk in galerie Huis ter Heide

HUIS TER

HEIDE – Galerie Huis ter Heide opent zondag 10 januari haar eerste expositie van het nieuwe jaar. Vanaf 14.00 uur is iedereen welkom om het nieuwe werk van de leden van het kunstenaarscollectief en de gastkunstenaars te bekijken.

De tentoonstelling loopt van zondag 10 januari tot en met zondag 28 februari. Tijdens deze expositie is zoals gebruikelijk het werk te zien van de leden van het collectief, maar bezoekers maken ook kennis met een nieuw collectie lid namelijk Jef Depasse. Verder is er werk van vier gasten met heel divers werk te bewonderen waaronder emaille, glas, brons en steen. Door haar mogelijkheden en beperkingen is emaille voor Gré Dubbeldam het middel om zich uit te drukken, maar dat is niet simpel. De fascinatie voor het materiaal emaille op koper, is dan ook heel belangrijk. Haar werk is doorgaans “aards”, met water, wind, landschap en de seizoenen als inspiratiebronnen. Ze gebruikt van transparant gekleurde emaillepoeders. Door deze over elkaar heen te smelten is de kleurvariatie eindeloos en speelt de ondergrond van koper een belangrijke rol. Haar werk wordt regelmatig geëxposeerd in musea en galeries in binnen- en buitenland en is doorlopend te zien in het Museum voor vlakglas- en emaillekunst in Ravenstein (www.gredubbeldam.com).

Tiffanylampen

Jannie Slootweg is in 1987 begonnen met het bewerken van glas. Eerst als ontwerpster van tiffanylampen en spiegels maar tegenwoordig werkt ze vooral in de Glasfusing-Techniek. Veel van wat zij om zich heen ziet is een bron van inspiratie voor het werk dat zij nu maakt. Tijdens het creatieve proces ontstaat een uniek glasobject dat totaal los staat van het oorspronkelijke uitgangspunt binnen de visuele wereld om haar heen. Veel van haar werk wordt gekenmerkt door het contrast van fijne lijnen dat afgewisseld wordt met vaak grillige, gebarsten vormen in specifieke glaskleuren. Haar werk heeft zijn weg gevonden in Nederland maar ook in landen als Frankrijk, Polen en Luxemburg (www.divetroglaskunst.nl).

Marmer

Karen Andre: “In ieder stuk steen zit iets verborgen wat zichtbaar gemaakt kan worden.” Karen Andre maakt beelden uit steen en hout, zij werkte in Zimbabwe bij bekende kunstenaars en ging in Portugal op zoek naar de oorsprong van marmer. In 1997 beeldhouwde zij voor het eerst in steen en het beeld dat uit die steen ontstond, was het startsein voor een radicale ommezwaai in haar leven. Beeldhouwen is haar manier van praten. Bij figuratieve beelden gaat het om beleving en gevoel, wat zij op een eenvoudige manier probeert weer te geven, om de focus op de beweging te houden. Haar abstracte werk is gebaseerd op natuurelementen zoals licht en water (www.atelierkarenandre.nl).

Verbinding

Marjo Wiltingh wordt geïnspireerd door de mens, de natuur, de dood. Ook het  verlangen naar reizen, het ontmoeten, het experiment en het spelen met materialen geeft inspiratie. Zij werkt meestal vanuit een thema, zoals het thema "verbinding". Hoe verbind ik mij met de natuur, de mens, vriendinnen, God en de dieren. Maar ook landschappen, stadjes, polder, boten en paarden zijn andere, veel voorkomende thema's. Haar werk bestaat vooral uit brons, soms in combinatie met steen, glas en staal. Door telkens weer te experimenteren zijn er mislukkingen in overvloed, maar vandaar uit ontstaan ook weer nieuwe vondsten (www.zepplinn.nl of www.marjowiltingh.nl). Galerie Huis te Heide is gevestigd aan de Norgervaart 10A en is geopend op vrijdag- zaterdag- en zondagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur. Voor meer informatie, zie de website www.galeriehuisterheide.nl.

Auteur

ggeersing