Heeg neemt VVV/beleefwinkel in gebruik

HEEG

Heeg opent volgende week de speel- en beleefwinkel Heeg. Het omgebouwde winkelpand aan de Harinxmastrjitte 36 biedt eveneens plaats aan de VVV.

Wethouder Mark de Man komt de infolocatie voor toeristen donderdag 21 juni om 14.00 uur officieel openen.

In de winkel wordt de bijzondere historie van Heeg met haar roemruchte palinghandel en de palingaken in beeld gebracht. Ook de prachtige omgeving en de vele activiteiten in Heeg worden zichtbaar gemaakt. Tegelijkertijd is de winkel het nieuwe en gastvrije onderkomen voor de VVV-Heeg, waar alle toeristische informatie gevonden kan worden.

Voor de jongste gasten en inwoners van Heeg zijn er twee flinke speelruimten ingericht. Eén voor peuters en één voor oudere kinderen. Ouders en andere toeristen kunnen zich vermaken aan de grote stamtafels met kranten, magazines, wifi en een eenvoudige koffiehoek.

Hiermee heeft Heeg dan eindelijk de zo lang gewenste elkweervoorziening. De nieuwe aanwinst in de winkelstraat van Heeg wordt ook de uitvalsbasis voor het Zomerprogramma van Heeg Promotie en Duurzaam Heeg. Deze organisaties hebben onder auspiciën van de Ondernemersvereniging Heeg de invulling aan het leegstaande pand gegeven.