Wederom succes voor SRTD Pearle Gebben Racing

ASSEN

Het uit Assen afkomstige team Pearle Gebben Racing is in 2016 opgericht om jong motorsporttalent naar een hoger niveau te helpen. In 2017 resulteerde dit in het kampioenschap van Dennis Koopman in de Pearle Yamaha R3 Cup. Hierdoor verscheen Dennis in 2018 aan de start van de WK Supersport 300. In 2018 ontwikkelde het team zich verder en behaalde zowel de eerste als de tweede plaats in de Pearle Yamaha R3 Cup.

Na een spannende auditie tijdens de Yamaha bLUcRU masterclass in het Italiaanse Latina heeft dit jaar Finn de Bruin zich weten te plaatsen voor de WK Supersport 300. Een ongekend succes voor zowel Finn als het team.

De uit Julianadorp afkomstige Finn de Bruin verblijft sinds deze zomer steeds meer in Assen, omdat hier een topsportklimaat voor de jongens is gerealiseerd. Jasper Iwema als teammanager en riderscoach, sportbegeleiding door SportVision uit Gasteren en fysiotherapie bij AFP Assen. En natuurlijk het circuit en juniortrack om de hoek.

Deze combinatie zal in 2019 met ondersteuning van een Italiaans team en Yamaha bLUcRU begeleiding gaan leiden tot prachtige resulaten op WK niveau. Voor 2019 zijn de eerste contacten alweer gelegd met jonge tallentvolle rijders, zodat het SRTD Pearle Gebben Racing team ook in 2020 weer iemand in dit voorportaal van de internationale motorsport af kan leveren.