Elvis-show met originele muzikanten

Assen

De originele muzikanten van Elvis Presley, waaronder drummer Bob Lanning en percussionist Eddie Graham, brengen op 12 december in De Nieuwe Kolk de onmiskenbare Presley sound, met de parels uit de Elvis catalogus, waaronder natuurlijk diverse hits maar ook het werk dat minder bekend is.

Samen met andere topmuzikanten en de 36-jarige ETA Dwight Icenhower maken ze er een fantastisch muziekfeest van voor jong en oud. Volle zalen, lovende kritieken en een dolenthousiast publiek bewijzen het: dit is dé ultieme Elvis ervaring. Op veler verzoek is dit een speciale kersteditie van The Elvis Concert in samenwerking met de Barcelona Big Band. Dit is een van de vijf exclusieve shows in Nederland.

Originele muzikanten

Deze unieke productie mag zich nu de meest populaire Elvis-show in Nederland noemen. Hoeksteen van de show is Dwight Icenhower, die door Elvis' erfgenamen is verkozen tot ’s werelds beste Elvis tribute artiest. Het mag als markant gezien worden dat Elvis’ originele muzikanten betrokken zijn bij deze productie. Zo is daar Bob Lanning, Elvis’ drummer bij 63 shows in Las Vegas en in Houston. Lanning is te horen op de klassieke LP ‘On Stage – February 1970’. Maar ook Elvis’ fenominale percussie speler Eddie Graham is van de partij. Hij werkte met Elvis tussen 1969 en ’72 en hij is te zien in de populaire concert-film ‘Elvis – That’s The Way It Is’ uit 1970.

De vriendin van Elvis

Special guest is Elvis’ vriendin Mindi Miller. In het midden van de jaren zeventig deelde ze lief en leed met Elvis. Ze was ook met hem op toernee en samen spraken ze uren over onderwerpen als filosofie en geloof. Ze zag de grote kunstenaar op het podium, maar ook het kwetsbare mens dat erachter schuil ging. Ze maakte Elvis mee zoals weinigen dat gedaan hebben. Mindi was ook één van de weinige ex-vriendinnen die uitgenodigd werd voor Elvis’ begrafenis. Bij de shows in december geeft Mindi een uniek inzicht in de mens Elvis, zoals hij privé was.

Nieuwe arrangementen

Muzikaal staat bezoekers een verrassing te wachten. In plaats van een standaard Elvis-show met de gebruikelijke nummers, komt The Elvis Concert in december met een concept dat nog nooit eerder is gedaan. Muzikale duizendpoot dirigent Ivan Kovacevic uit Belgrado heeft nieuwe arrangementen geschreven op Elvis’ muziek. Ivan heeft naar alle Elvis platen geluisterd en heeft hier verrassende keuzes uit gehaald, niet alleen de hits, maar ook soundtrack nummers en B-kantjes. Hij heeft deze songs teruggebracht tot hun essentie, en gedoopt in een sausje New Orleans, met invloeden van blues, jazz en cajun. Het resultaat is fris, vernieuwend en lekker uitdagend. Samen met de Barcelona Big Band blazen ze de muziek van Elvis op een verrassende manier nieuw leven in.

Muzikanten ontmoeten

Na elk concert krijgt het publiek de kans om de muzikanten te ontmoeten, vragen te stellen, handtekeningen te laten zetten of een selfie te nemen tijdens een meet & greet. Een unieke kans om kennis te maken met mensen die Elvis persoonlijk hebben gekend. Of, zoals een fan het stelde: ‘One handshake away from the King’.

Dit gezelschap is geen onderdeel van de programmering van DNK, maar de kaarten voor deze productie zijn wel bij het theater te koop. Het concert is in de grote zaal.