Herinneringen in beeld

ASSEN

Het Drents Archief maakt mensen bewust van hun eigen sporen in het verleden. Deze fotorubriek is daar een voorbeeld van. Onderwerp deze week: Sinterklaas in zwembad De Timp

“Zie ginds komt de stoomboot uit Spanje weer aan”. Zo luidt een regel uit een bekend Sinterklaasliedje. Maar dat de goedheiligman niet altijd de stoomboot als vervoersmiddel kiest bewijst deze foto wel. Balancerend in een klein rubber opblaasbootje wordt de Sint in onze hoofdstad door een badmeester naar de kant getrokken in zwembad De Timp aan de Torbeckelaan. En dat 5 december voornamelijk een kinderfeest zou zijn, wordt met deze foto ook een beetje weerlegd. Aan de rand van het zwembad staan namelijk allemaal zwemmers op leeftijd te kijken naar deze intocht van Sinterklaas. Mochten zij hun schoen bij de ingang van het zwembad zetten? Kregen zij wat lekkers of misschien toch met de roe? En vanwaar toch deze enigszins merkwaardige intocht? Kunt u zich deze intocht herinneren? Of heeft u andere herinneringen aan zwembad de Timp? Laat uw reactie achter op onze Facebookpagina: facebook.com/drentsarchief.