Eext/Gieten

Het zijn drukke tijden voor leden van Muziekvereniging T.O.G.I.D.O. uit Eext. De 90-jarige muziekvereniging sluit haar jubileumjaar af met vier kerstconcerten in Eext en Gieten.

Aanstaande zondag, 9 december, staan de eerste twee kerstconcerten gepland. Tijdens het middagconcert, dat om 16.00 uur begint, wordt het fanfare-orkest (A-orkest) onder leiding van dirigent Bert Strijker bijgestaan door groep 3/4 van OBS Prins Willem Alexander uit Eext. Bij het avondconcert dat om 19.00 uur begint, treden de beginnende leerlingen (C-orkest) van de vereniging op.

Bethlehemkerk Gieten

Een week later, op zondag 16 december geeft de vereniging nogmaals twee kerstconcerten, maar dan in de Bethlehemkerk in Gieten. Tijdens het middagconcert (aanvang 16.00 uur) treedt groep 4 van OBS Gieten op, terwijl 's avonds (aanvang 19.00 uur) de gevorderde leerlingen van de vereniging aan de beurt zijn. Zij vormen het B-orkest. Beide leerling-orkesten en schoolgroepen staan onder leiding van dirigent/docent Pieter de Jong.

Kerstverhaal en samenzang

Naast een optreden van de genoemde groepen is er tijd voor het kerstverhaal en samenzang. Speciaal voor deze concerten zullen beide kerken sfeervol worden verlicht en versierd. Een beamerpresentatie maakt het verhaal compleet.

De kerstconcerten van Muziekvereniging T.O.G.I.D.O. mogen zich al jaren verheugen op toenemende belangstelling. Voor alle concerten is nog slechts beperkt kaarten beschikbaar. Kaarten reserveren kan via reserveringen@togido.nl of 06-40599832. Entree bedraagt 5 en voor kinderen tot en met 12 jaar is het concert gratis.