Wishful Singing brengt Winterlicht

ROLDE

Winterlicht in de donkere decemberdagen: dat brengt Wishful Singing in de Rolder Jacobuskerk zondag 16 december om 15.00 uur.

Wishful Singing, een a capella ensemble van vijf loepzuiver samen-zingende vrouwen, brengt repertoire uit verschillende stijlen, tijden en uit alle windstreken. Of het nu gaat om een Gregoriaans gezang of een swingende bewerking van een klassieker, altijd overtuigt het vijftal door haar krachtige expressie en volmaakte balans. Met hun stemmen en gevoel voor theater weten zij het publiek steeds voor zich te winnen.

In Nederland treden zij regelmatig op in belangrijke zalen waaronder het Concertgebouw en waren te gast bij Podium Witteman. Buitenlandse tournees voerden hen naar Londen, Japan, China, Duitsland, Estland, Italië en de Verenigde Staten.

Winterlicht is niet zomaar een kerstprogramma, maar een programma dat past in de sfeer van december. Gregoriaanse zang uit de middeleeuwen (uit hun in samenwerking met Herman Finkers uitgebrachte CD), traditionals en klassiek in bewerkingen en hedendaags repertoire rond kerst wordt gecombineerd met composities die de wintertijd bezingen.

Het concert begint om 15.00 uur, de kerk is open om 14.30 uur. Info en kaarten: www.Rolderconcerten.nl; Boekhandel van der Velde in Assen, Bloemisterij De Bloemgaard in Rolde en 0592-389383.