Carla Arnold

ASSEN

Mijn naam is Carla Arnold en ik ben de Secretary of Logistics and Environment van ASMUN 2019 Assen Model United Nations). ASMUN is een jaarlijkse bijeenkomst in Assen, Drenthe waar leerlingen die tweetalig onderwijs volgen met elkaar over vraagstukken debatteren die bij de echte Verenigde Naties aan de orde komen.

Sinds de zomervakantie ben ik druk bezig geweest met het regelen van een geschikte locatie voor onze bijeenkomst, en mogen wij bekendmaken dat de bijeenkomst zal worden gehouden in Van der Valk Hotel Assen, die beschikt over vele prachtige vergaderzalen en een professionele sfeer biedt zodat de leerlingen zich echt als vertegenwoordigers van de Verenigde Naties zullen voelen.

De commissies die wij hebben bedacht mag ik dus koppelen aan een geschikte zaal en vervolgens de leerlingen indelen. Enkele voorbeelden van commissies die bij ASMUN 2019 zullen verschijnen zijn de Security Council, ECOSOC (Economic and Social council) en HRC (Human Rights Council). Elk commissie krijgt een ander onderwerp dat bij de commissie past, zo kan bijvoorbeeld ontbossing in Zuid-Oost Azië besproken worden bij ECOSOC en de burgeroorlog in Jemen bij The Security Council. Verder ben ik verantwoordelijk voor de merchandise, dat wil zeggen dat ik ervoor moet zorgen dat elk leerling een ASMUN pakket krijgt met een pen, notitieblok, naambordje, conference guide etc. en dat er overal vlaggen en barnieren met de ASMUN-logo hangen.

Om mijn takenlijst te realiseren werk ik natuurlijk nauw samen met mijn mede- organisatoren en diverse bedrijven, omdat wij van plan zijn een uitstekend bijeenkomst aan de leerlingen te bieden, en ASMUN willen laten groeien voor de komende jaren.

Iedereen kan contact met ons opnemen via contact@asmun.nl of via een van onze social media platforms (instagram: assenmun, facebook: ASMUN) voor vragen over deelname, de committees en de bijeenkomst zelf.

ASMUN

Zes leerlingen van CSG Vincent van Gogh organiseren in het kader van het profielwerkstuk voor hun VWO-examen ASMUN. Tot aan het evenement eind januari, vertellen ze regelmatig over hoe zij de organisatie ervaren. De leerlingen zijn te volgen via www.instagram.com/assen mun/ of www.facebook. com/asmunnl/