Nieuwe opvang voor daklozen

ASSEN

Wethouder Harmke Vlieg opende vrijdag de nieuwe dak- en thuislozenopvang aan de Havenkade in Assen. Dit is de nieuwe nachtopvang voor jongeren en volwassenen.

Ook de dagbesteding en inloop hebben hier hun plek gevonden. Dak- en thuislozen uit alle negen regiogemeenten kunnen hier terecht. Cosis en WerkPro verzorgen samen de nieuwe opvang. Na de opening is er een gelegenheid voor een korte rondleiding.

Maatschappelijke opvang zo kort en licht mogelijk, dat is de ambitie. Het combineren van de nachtopvang voor jongeren en volwassenen en dagopvang in één gebouw helpt om deze ambitie waar te maken. Overdag is er in het pand dagbesteding en begeleiding voor dak- en thuislozen en verslaafden. De aangeboden activiteiten zijn een eerste ingang om met de deelnemers in contact te komen. Foto: Bert Vennik