Opvoering Cyrano de Bergerac op Nassau College

ASSEN

Gymnasiumleerlingen uit het derde leerjaar van het Dr. Nassau College bewerken het verhaal in de Klassieke Week tot een prachtig muziektheater dat zij op 21 november tonen aan hun ouders/verzorgers, medewerkers van de school en overige belangstellenden.

„Een van de hoogtepunten van het jaar is toch altijd weer de Klassieke Week”, vertelt afdelingsleider Gymnasium Esmée Post enthousiast. „Leerlingen werken een week lang aan een klassiek stuk en voeren het dan op. Dit jaar is dat een bewerking van Cyrano de Bergerac. De leerlingen doen onder leiding van verschillende docenten, waaronder de mentor, de regisseur en drie kunstdocenten, alles zelf. Van acteren en zingen tot het ontwerpen van de kleding en het decor. De grote finale is op 21 november, dan dragen zij het stuk op aan het publiek. ’s Middags als try out voor de leerlingen uit de eerste en tweede klassen van het gymnasium en ’s avonds de echte voorstelling voor ouders, medewerkers en overige belangstellenden.”

Het toneelstuk Cyrano de Bergerac is in 1897 geschreven door de Franse toneelschrijver Edmond Rostand en gaat over Cyrano de Bergerac, dichter en aanvoerder van de cadetten in het Franse leger. Cyrano wordt verliefd op zijn nichtje Roxane maar twijfelt of zij vanwege zijn lange neus ooit van hem zou houden. Het verhaal speelt zich af in de 17 e eeuw.