Hoofdtrainer Fred de Boer verlengt contract bij ACV

ASSEN

Fred de Boer zal ook in het seizoen 2019-2020 hoofdtrainer zijn van ACV. De club en de oefenmeester hebben daarover overeenstemming bereikt. Fred de Boer zal dan aan zijn vierde achtereenvolgende seizoen bij de hoofdklasser beginnen. Eerder was hij van 2002 tot 2005 ook al trainer van ACV.

Fred de Boer (54) beleefde met ACV in het seizoen 2016-2017 direct het succes van een kampioenschap en de promotie naar de Derde Divisie. Hoewel daarin een aantal goede resultaten werden geboekt, kon degradatie toch niet worden voorkomen. De hernieuwde kennismaking met de Hoofdklasse verloopt voor ACV dit seizoen tamelijk voorspoedig. Als zaterdag de inhaalwedstrijd tegen SC Genemuiden wordt gewonnen, kan zelfs de titel in de eerste periode worden veroverd.

In Fred de Boer heeft ACV een trainer met een ruime ervaring. Eerder werkte hij achtereenvolgens bij vv Bennekom, ODIN’59, ADO’20 (ass.), Be Quick 1887, SC Heerenveen (voetbalacademie), ACV, Leeuwarder Zwaluwen, ONS Sneek, Drachtster Boys en SC Heerenveen (vrouwen).

Fred de Boer over zijn contractverlenging bij ACV: ‘Ik vind het mooi en ben er trots op. Met de vorige periode erbij ben ik straks zeven jaar aan deze club verbonden. Bij ACV gaat het niet alleen om het resultaat dat je als trainer bereikt. We werden kampioen en degradeerden daarna, maar er wordt gekeken naar hoe je samenwerkt met de club en met de spelersgroep.’