Week van de werkstress: investeer in buffers

ASSEN

De afgelopen jaren is veel aandacht besteed aan hoe je de symptomen van werkstress herkent en wat de gevolgen zijn van werkstress. Tijdens de vijfde editie van de Week van de Werkstres, van 12 tot 15 november, ligt de focus op preventie: van werkstress naar werkplezier.

Doelstelling is zoveel mogelijk mensen laten inzien dat werkstress voorkomen kan worden door te zorgen voor voldoende plezier in het werk. Werkplezier is belangrijk voor iedereen. Het zorgt voor effectieve medewerkers en voorkomt dat gezonde werkdruk omslaat in ongezonde werkstress. De ene persoon haalt werkplezier uit een goede sfeer onder collega’s, de andere door te blijven leren, of door elke dag nieuwe uitdagingen te zoeken. Er zijn ook mensen die werkdruk prima aankunnen zolang ze voldoening uit het werk halen. Juist nu de economie groeit en de krapte op de arbeidsmarkt toeneemt is het belangrijk om te investeren in die buffers tegen werkstress.

Voorkomen is beter dan genezen, daarom houdt Ita Duursema voor effectief en gezond (samen)werken in Assen in de Week van de Werkstress van 12-15 november dagelijks een gratis ‘gezond blijven bij stress’- spreekuur en een informatiebijeenkomst ‘Mindfulness en Stress’ op woensdag 14 november van 19.00-21.00 uur in Podium Zuidhaege. Voor meer informatie/aanmelding: www.itaduursema.nl/info@itaduursema.nl