Al 12,5 jaar een toonaangevende auditiek

ASSEN

Auditiek Lammers bestaat 9 november 12,5 jaar. Een mijlpaal, volgens eigenaren Ron en Betty Lammers.

‘Het is best een overwinning. Helemaal als je nagaat wat er in de tussentijd is veranderd. We hebben aardig wat klappen te verduren gehad. Voornamelijk door de ontwikkelingen in de zorg. Ook de hevige concurrentie houdt ons scherp. Maar, ‘we’re still standing strong’, vergeleken met collega’s die het niet hebben gered. We hebben aardig wat maatregelen moeten nemen, maar het is wel de reden dat we nog bestaan. We doen dingen anders dan men verwacht.’

‘We hebben nu twee locaties: één in Assen en de andere in Delfzijl. We zijn met een klein maar fantastisch team dat naast ons bestaat uit Rian van der Heide, al 10 jaar onze duizendpoot en sinds twee jaar Jens van der Valk, een gediplomeerde triage-audicien, die we zelf hebben opgeleid. We voelen ons af en toe meer zorgverlener, dan verkoper.’

Volgens hen omdat ze beiden een achtergrond in de zorg hebben. ‘Daarnaast is het ook mooi, om iemand met een probleem, te kunnen helpen. Dat geeft veel voldoening. Naast hoortoestellen richtten we ons onder andere op gehoorbescherming, zwemstukjes en allerlei andere aanvullende apparatuur.’

‘Ook mensen met tinnitus ( oorsuizen ) zien we steeds vaker in onze winkels. Soms lukt het om door gebruikt te maken van de nieuwste technieken om wat verlichting van die klachten te kunnen geven. Een afspraak voor een vrijblijvend intake gesprek is snel gemaakt. Daarnaast zijn we een steunpunt voor CI. Mensen met implantaten, kunnen hier terecht voor service en onderhoud. Daar zijn we een gecertificeerd partner voor.’

Voor Auditiek Lammers is kwaliteit en aandacht voor de klant, van groot belang. ‘Sommige mensen kunnen hun werk niet meer goed doen wegens gehoorproblemen. Door communicatiemiddelen, als hoortoestellen, kunnen ze dat weer. Wat ons echt kippenvel geeft, is wanneer een klein kindje voor de eerste keer een hoortoestel draagt. En dat de moeder het kindje dan roept. Dat soort dingen geven motivatie om door te gaan. Ook wanneer we ouderen helpen. Het is mooi om te zien dat iemand weer mee kan doen op sociaal gebied. Het leven is enorm op geluid en communicatie ingesteld.’

Vrijdag 9 november is iedereen van welkom om dit jubileum mee te vieren. Tussen 10.00 en 16.00 uur is er een mini-beurs in samenwerking met vier toonaangevende hoortoestelfabrikanten en een bedrijf die alles heeft op het gebied van onderhoud en schoonmaak van hoortoestellen.

Auditiek Lammers is te vinden aan de Mr. P.J. Troelstralaan 199 in Assen.