Akyol en Weemoedt: Pessimisme kun je leren

ASSEN

Vrijdagavond 9 november van 19.00 uur tot 20.00 uur houden Lévi Weemoedt en Özcan Akyol een dubbelinterview in onze boekhandel Van der Velde in Assen.

Dit naar aanleiding van het verschijnen van ‘Pessimisme kun je leren!’ een bundel versjes van Lévi Weemoedt, samengesteld door Özcan Akyol. Aansluitend zal er gelegenheid zijn het boek te laten signeren.

De Assense Lévi Weemoedt was een literaire popster in de jaren zeventig en tachtig. Eigenzinnige en ironische schrijfsels, gekenmerkt door een inktzwart wereldbeeld in combinatie met galgenhumor.

Maar Weemoedt kampte met persoonlijke problemen en raakte in vergetelheid. Özcan Akyol is echter groot fan en stelde ter gelegenheid van Weemoedts zeventigste verjaardag een bloemlezing samen: ‘Pessimisme kun je leren!’.