McDonald’s verwelkomt wethouder Tynaarlo op bouwplaats met mini-restaurant

TYNAARLOO

Deze week verwelkomde McDonald’s wethouder René Kraaijenbrink van de gemeente Tynaarlo op de bouwplaats op bijzondere wijze: met een mini-restaurant.

In het mini-restaurant mocht de wethouder ter ere van de bouw alvast eenmalig de aanwezigheid van een McDonald’s restaurant in de gemeente ervaren. Het nieuwe duurzame restaurant verwacht eind december haar deuren te openen en biedt zo’n honderd arbeidsplaatsen in de directe omgeving.

‘Wij zijn erg blij met de komst van een nieuw McDonald’s restaurant’, aldus René Kraaijenbrink, wethouder van de gemeente Tynaarlo. ‘Met de bouw van dit restaurant zetten we een belangrijke stap in de ontwikkeling van Businesspark Ter Borch. Als gemeente willen we investeren in goede vestigingsmogelijkheden voor ondernemers. Businesspark Ter Borch wordt een hoogwaardig, (boven)regionaal bedrijventerrein. Groen, ruim opgezet en een prachtig visitekaartje voor ondernemers. Ik hoop en verwacht dat de vestiging van McDonald’s als vliegwiel fungeert voor de verdere ontwikkeling van het park. En dat meerdere ondernemers binnen afzienbare tijd zullen volgen. De wijze waarop ik op de bouwplaats werd ontvangen, met een heerlijke kop koffie en een warm ontvangst in het mini-restaurant, zegt mij iets over de gastvrijheid die McDonald’s op deze nieuwe locatie gaat bieden.’

McCafé

Het McDonald’s restaurant biedt met ruim 520 vierkante meter en 190 binnen- en 110 buitenplaatsen ruimte aan zo’n 300 gasten om in en om het restaurant te genieten. Door de slimme keukenopstelling worden alle producten vers voor onze gasten bereid en dragen we bovendien bij aan beperking van voedselverspilling. McDonald’s maakt haar restaurants steeds duurzamer, waarbij klimaatneutrale (ver)bouw, operatie en logistiek centraal staan. De energievoorziening van dit restaurant zal daarom geheel elektrisch en 100 procent gasvrij zijn. Maar ook duurzaamheidsinitiatieven als LED-verlichting in het gehele restaurant, watervrije urinoirs en low-oil friteuses worden toegepast. Dit restaurant wordt ook uitgerust met een McCafé.

Talenten zijn welkom

De komst van het nieuwe McDonald’s restaurant biedt inwoners van de gemeente Tynaarlo zo’n 100 arbeidsplaatsen. Franchisenemer Willie de Groot: ‘Ons nieuwe restaurant biedt zeker door de ruime openingstijden én met McCafé en Table Service veel en gevarieerd werk met flexibele werktijden. We zijn dan ook per direct op zoek naar nieuwe collega’s, die in een leuk team willen werken en hun talenten willen ontwikkelen.’