Kleurenexplosie bij het Boomkroonpad

DROUWEN

De herfstperiode is prachtig. De natuur maakt zich op voor de winter, de dieren zorgen voor wintervoorraad in hun nesten en ook de bladeren aan de bomen hebben allemaal verschillende kleuren.

Op alle zondagen in november is er een natuurgids van Staatsbosbeheer aanwezig die je mee neemt door de prachtige omgeving van Buitencentrum Boomkroonpad.

Deze tijd van het jaar is het één kleurenexplosie in de natuur. Maar hoe kan het dat de bladeren verkleuren, wat is het verschil tussen loofbomen en naaldbomen. Welke paddenstoelen kun je tegenkomen in het bos en hoe bereiden de dieren zich voor op de winter. Dit en nog veel meer kunt u iedere zondag ontdekken samen met de natuurgids van Staatsbosbeheer. Zij wijst u op dingen die u anders zelf niet ontdekt zou hebben. De tocht is geschikt voor jong en oud.

Buitencentrum Boomkroonpad is van 5 november tot en met maart geopend op zaterdag van 12.00 tot 16.00 uur en zondag van 10.00 tot 16.00 uur. Tijdens de kerstvakantie is het 7 dagen per week geopend van 10.00- 16.00 uur. De perfecte plek om meer te ontdekken over het bos en originele cadeaus te vinden voor de feestdagen.

Informatie

De herfstwandelingen vinden plaats op 4, 11, 18 en 25 november. De wandeling start om 12.00 uur bij Buitencentrum Boomkroonpad en duurt ongeveer 1,5 uur tot 2 uur.

De kosten zijn 5 euro voor volwassenen en 2,50 euro voor kinderen tot en met 12 jaar. Graag vooraf aanmelden: 0592-377305 of boomkroonpad@staatsbosbeheer.nl

Voor meer informatie en overige activiteiten kijk op www.staatsbosbeheer.nl/boomkroonpad