Verborgen krachten in de Strubben Kniphorstbosch

ANLOO

De Strubben Kniphorstbosch is het eerste en grootste archeologisch reservaat in Nederland. Het is een gebied vol verhalen uit een lange en bijzondere geschiedenis.

Hiervan zijn nog veel zichtbare sporen aanwezig. Bekend zijn de hunebedden en grafheuvels, maar wie kent de ‘Middeleeuwse A28’ in de Strubben Kniphorstbosch? Wandel mee op zaterdag 20 oktober met een Nationaal Park gids en een boswachter om deze en nog veel meer archeologische bijzonderheden te bekijken. Aanvang 9.00 uur bij NP parkeerplaats De Strubben aan de Borgweg tussen Anloo en Schipborg.

Vooraf aanmelden bij Staatsbosbeheer via mailadres: l.wolf@staatsbosbeheer.nl.

Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig. Na afloop van de excursie wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd voor het Gebiedsfonds Drentsche Aa. Waterdichte schoenen en een verrekijker worden aanbevolen. Honden worden niet toegelaten tijdens deze wandeling.