Mysterieuze belevingstocht door de natuur van Gieten-Borger

DROUWEN

Dinsdag 23 oktober is het vollemaan. Vollemaan blijft een bijzonder natuurverschijnsel. En Staatsbosbeheer maakt die beleefbaar.

Tijdens deze mystieke avond kun je bij Buitencentrum Boomkroonpad in Drouwen een bijzondere wandeling maken. Samen met een gids dwaal je door de in stilte gehulde bossen en over door de maan verlichte velden. Al je zintuigen staan op scherp.

De invloed van de maan

Eén nacht per maand staat de aarde precies tussen de zon en de maan in. Vanaf de aarde is nu de door zonlicht weerkaatste zijde van de maan helemaal te zien: het is volle maan. Volle maan heeft invloed op de natuur. Zo zijn de getijden van zee op dat moment het sterkst. Maar dit maandelijkse natuurverschijnsel spreekt ook tot de verbeelding. Al eeuwenlang doen volksverhalen de ronde, over weerwolven, bij maanlicht huilende wolven en ronddolende witte wieven...

Informatie

De vollemaanwandeling start om 19.30 uur en duurt ongeveer twee uur. Het is handig om stevige wandelschoenen aan te trekken. De kosten zijn 7,50 euro voor volwassenen en vijf euro voor kinderen tot en met 12 jaar.

Vooraf aanmelden: www.staatsbosbeheer.nl/vollemaan

Voor meer informatie en overige activiteiten kun je kijken op www.staatsbosbeheer.nl/boomkroonpad